Hector Dusic

Hector Dusic

Karem Tambo

Karem Tambo

Jag började träna Karate under Torbjörn Sensei i Lund tillsammans med min son 2004.
Under 2008 började jag instruera barngrupperna i Lund och har haft ansvaret för dem till 2014.
Under 2010 började jag träna Kishimoto Di och 2013 följde jag med Torbjörn och Ulf till Okinawa för att få uppleva Karatens födelseort.
I mitten av 2014 nådde jag äntligen mitt första stora mål inom Karaten då jag fick mitt svarta bälte
I vardagslivet är jag förskollärare och har alltid älskat att jobba med barn vilket gör att jag tycker det är extra roligt att få ha hand om Bugeikans barngrupp.

Jag har ända sedan barnsben älskat att dansa och då i första hand Salsa på senare år har det blivit mycket Zumba vid sidan av Karaten. Jag har hela tiden tyckt att det var mycket roligt att skapa koreografier och har hållit en del dansgrupper.
Därför har vi nu skapat Latinofitness så vi kan träffas en gång i veckan och släppa loss.

Torbjörn Karlsson

Torbjörn Karlsson

Jag började träna karate 1976 på Bansai i Göteborg, min inriktning blev ganska snart fighting och jag började tävla en del, tyvärr satte en kronisk reumatism slut för tävlingskarriären i mitten av 1980 talet

Det blev några års uppehåll men efter en flytt till Skåne 1994 provade jag på att träna en termin Shotokan, detta passade mig inte riktigt men jag kände att på något sätt måste jag komma in i karaten igen.
2001 startades Lunds Karate Kyokushinkai där jag ägnade 12 år som instruktör och större delen som ordförande. 2010 började jag parallellt med instruerande att träna för Ulf Karlsson Sensei i en stil som sedermera namngavs Kishimoto Di* (läs mer under egen flik) efter stilbildaren, jag fick lära mig funktionell Kata vilket var en för mig ny upplevelse. 2012 följde jag med Ulf Sensei till Okinawa för att studera karatens rötter hos Higa Sensei* på Bugeikan. Detta har blivit en resa som om möjligt skall uppföljas varje år.
Jag har fått rättigheterna att driva Bugeikan Sweden och titeln Sensei utav Higa Sensei själv vilket jag ser som en stor ära, och har för avsikt att göra detta på ett sätt så han aldrig skall behöva ångra sitt val